DriebergenGratisHeuvelrugHillridgepic (of the day)

Dagbeeld/2: Kom gewoon naar Driebergen. Naar Liparit!

Soms heeft een artikeltje schrijven en publiceren onbedoelde gevolgen, zoals teleurgestelde ondernemers. Hierbij een poging iets goed te maken.

Thuis zijn de grapefruits op en sappige witte vind je alleen bij Ararat. Waar je ook je olijven, wilde spinazie, mandarijntjes, gist en noten haalt, als je goed bij je hoofd bent. En gember, peper, nigellazaad, om nog wat andere exotische maar noodzakelijke ingrediënten te noemen.

Eigenaar Liparit Vekilian staat met zijn bescheiden brede glimlach achter zijn toonbank. Dat is bij hem ook echt een toonbank, vandaag met droge cantharellen, geroosterde amandelen en nog zowat lekkers, vakkundig uitgestald door zijn vrouw Maria.

Ik vraag of hij last heeft van dat de weg in Driebergen kapot is. Valt mee, beetje, zegt Liparit. ‘Maar wat stom is.’ Pauze. ‘Ze schreven don’t’go Driebergen, op internet, op een site. Ik begrijp dat niet. Wat willen ze nu.’

Er rinkelt een belletje. Paar weken geleden schreef ik een stukje: Driebergen tot eind juli NO GO. Als verslag van een gemeentelijke informatieavond, waarop die boodschap stevig werd verkondigd. Stukje ging lokaal viraal. Met tweeduizend bezoekers een topdag voor Hillridge.

Driebergse ondernemers zijn er minder blij mee, zegt Liparit. ‘Er zijn hier ondernemers, die hebben Doornse klanten, of van nog verder. Die komen nu niet meer. Waarom doe je dat?’

Ik probeer iets excuserends met verslaggeving, onafhankelijk en niet schieten op de boodschapper, maar verzin ineens iets beters, namelijk dit stukje, onder een foto van Liparit in zijn mooie winkel.

Daarom mensen, vrienden, lezers van Hillridge: omzeil de spits en het is een avontuur, maar Driebergen is dezer dagen heel eenvoudig te bereiken. Zelfs met de fiets.

Slenter vervolgens lekker over de Traay en bezoek wat van die leuke winkeltjes. En als je er toch bent, ga dan voor je verse spullen en exotische ingrediënten even langs bij Liparit en Maria, de winkel heet Ararat. Lekkere spullen, met een brede glimlach.

ps kom niet via de Engweg, de boete bedraagt €140

 

 

In de rubriek Dagbeeld een foto met korter of langer bijschrift, met wat actualiteit erin verstopt. Mag -graag zelfs- ook aangeleverd door lezers, op hillridgeatxs4all. Meer dagbeelden vind je hier.