Hillridgepic (of the day)

Dagbeeld/7: Complicaties op de Hoofdstraat

Waar gehakt wordt vallen spaanders, zo ook op de Driebergse Hoofdstraat. Ditmaal in de vorm van even onverwachte als ondergrondse brandstoftanks. Updated

De vraag is hoe groot de post Onvoorzien is, in de begroting Hoofdstraat. Die zou al best op kunnen zijn. Vorige week trok de asfaltverwijdereraar al een verplakte gasleiding kapot, met navenante complicaties en dus ook kosten.

Deze week trof de aannemer een drietal brandstoftanks aan onder het verwijderde asfalt. Die zuigen gespecialiseerde bedrijven vanochtend eerst leeg, dan takelt een ander bedrijf ze op en voert ze af, allemaal conform milieuwetten en met navenante kosten.

De tanks kwamen onverwachts tevoorschijn, stonden niet gedocumenteerd. Een mogelijk overblijfsel van een van de voorgangers van de BP, heel vroeger garagebedrijf Blom danwel vrij recent benzinepompstation Mobil.

Update:

Vanochtend nog een foto van de twee -niet drie zoals een werkman ter plaatse onthulde- brandstoftanks. Plus een foto van de vermoedelijke bron, uit het archief van Driebergen-Rijsenburg, de gevallen Parel. We zien dan dat het benzinepompje vrij bovenop de plek stond waar eergister de tanks tevoorschijn kwamen.