Ingezonden

Moestuindiner op festival Food op de Heuvelrug

(ingezonden door Gizella Komondy)

Chef-kok Arjan Smit van streekrestaurant ‘De Pronckheer’ uit Cothen kookt op zondag 7 juni een moestuindiner in de 17e-eeuwse moestuin van Landgoed Zuylestein in Leersum. Het diner bestaat uit moestuin- en streekgerechten. ‘The Italian Conceptstore Il Sogno’ uit Amerongen biedt een aperitief aan en bereidt ‘antipasti van het landgoed’.

Bij het Poortgebouw van het Landgoed serveert ‘Il Sogno’ een prosecco en een ruim aanbod van seizoensgebonden hapjes, een kom soep en een Italiaanse foccacio. Daarna kunnen de bezoekers naar de moestuin van het landgoed waar de sfeervol gedekte tafels klaar staan voor het moestuindiner. De 17de eeuwse moestuin is recent gerestaureerd.

Chefkok van ‘De Pronckheer’, Arjan Smit, heeft voor het diner een soep van groenten uit de moestuin van het landgoed op het menu staan, een zomerse stoof van ree van de Heuvelrug en zelfgemaakte taart met ijs van zomerfruit van Landgoed Zuylestein.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor dit unieke diner in de prachtige 17e-eeuwse moestuin van Landgoed Zuylestein. Prijs voor het diner 45 euro + 5 euro entree voor het FOOD festival (exclusief drankjes). Reserveren: www.pronckheer.nl.

Voor de agenda: