Heuvelrug

Workshop op Weide Blik: Kweek zelf je eigen Oesterzwam op je zelfgebruikte koffiedik in je eigen oude melkpak

Workshop van 11:00 uur – 12:15 uur, 24 maart 2019
Op de Weide Blik, Langbroekerdijk 23, Driebergen

In 75 minuten leer je over schimmels, mycelia, primordia en de oesterzwam zelf. Je maakt kennis met Pleurotus ostreatus en met onze eigen Spoppo en je leert over de gevaren van de vermaledijde Trichoderma en hoe die te vermijden, danwel bestrijden.

Je gaat naar huis met vijfendertig gram broed -al dan niet vast gemixt met een handje drap van de koffie de we dan net zelf gedronken hebben (inclusief!)- in je eigen melkpak, nadat je hebt geleerd hoe je het experiment tot een goed einde kunt brengen.

Na afloop kun je (als je wil) toetreden tot een tijdelijke whatsappgroep waarin we resultaten delen en nog acht weken lang urgente vragen beantwoorden.

Workshop wordt gegeven door Anthon Keuchenius, journalist en ervaringsdeskundig op het gebied van zelf oesterzwammen kweken in je eigen etc.  …,  zelf nog dagelijks in de weer met koffie, broed en zwammen en schreef hier eerder artikelen over, o.a.  in NRC Handelsblad.

Kosten €17,- en een leeg, met heet water gespoeld melkpak (vla-, sap-, chipsbus, yoghurtemmer etc). Minimaal aantal deelnemers is zeven, maximaal elf.

Geef je op via spoppo@xs4all.nl of betaal hier direct (€17 + naam!)

De Weide Blik is goed bereikbaar te voet en per fiets, maar ook zijn er voldoende parkeerplaatsen voor auto’s.