Doorn

Doorn en Zeeland: loven en bieden

Een verslaggever van radio 1 was vanochtend live in Doorn, te gast bij de kazerne en bij de gemeente. Volgens een betrokkene is het vertrouwen in de toekomst onder het personeel het afgelopen jaar gedaald van 50% naar 25%. Minister Hillen rekent erop dat Zeeland met een bod komt dat hij niet kan weigeren.

Burgemeester Naafs en wethouder Pamboer stonden bij de kazernepoort om opnieuw hun teleurstelling te uiten over het feit de minister niet open staat voor een gelijkwaardige vergelijking tussen Doorn en Vlissingen. 'Misschien is hij wel bang dat Doorn er bij die vergelijking  goedkoper uitkomt, 'aldus Naafs. Volgens Pamboer zou het economisch verlies van een verhuizing voor de gemeente ongeveer €16 miljoen bedragen. Opnieuw ontkenden Naafs en Pamboer een plan B te hebben, voor het geval de kazerne toch verdwijnt. 

Volgens minister Hillen is het nog altijd onzeker of Doorn danwel Zeeland goedkoper is. 'Dat weet ik nog niet, dat zijn we aan het onderzoeken. In Doorn moeten we ook voor grote bedragen verbouwen. Het is de kunst om te kijken of dat met hulp van anderen -de provincie, andere partijen- in Zeeland goedkoper kan. In opdracht van de Tweede Kamer houd ik ook rekening met economsich zwakke regio's. Nou, Zeeland is een zwakke regio, en Utrecht is een economisch erg sterke regio. Maar het moet niet meer geld kosten. Dus zal Zeeland met een bod moeten komen dat ik niet kan weigeren,' aldus Hillen.

 

Luister de uitzending terug. Vlak voor achten (07.52) een woordvoerder van de vakbond voor militairen. Naafs en Pamboer even na achten, en even na half negen samen met Hillen.