Heuvelrug

Opbrengst lichtbak: €1000 per jaar

De gemeente heeft via de C&W groep de eerste twee lichtbakken verkocht. Een lichtbak brengt de gemeente €1000 per jaar op. De gemeenteraad moet wel per lichtbak nog een omgevingsvergunning verstrekken.

Wethouder Homan retwitterde zojuist een tweet van de C&W groep, dat de eerste twee lichtreclames in de gemeente Urechtse heuvelrug verkocht zijn aan twee supermarkten. De gemeente heeft de verkoop van de lichtbakken uitbesteed aan een bedrijf uit het Betuwse Arkel, dat de reclamebakken voor €1500 per jaar verhuurt. De gemeente zoekt naar alternatieve bronenn van inkomsten, nu de rijksuitkeringen de komende jaren zullen teruglopen.

De lichtbakken mogen niet overal hangen, alleen langs de grote doorgaande wegen en een aantal van de wijkverzamelwegen die daar dwars op lopen. Bovendien moet er per lichtbak een omgevingsvergunning verstrekt worden, waarover de gemeenteraad haar goedkeuring moet verstrekken. Het is nog onbekend wanneer over deze eerste omgevingsvergunningen beslist wordt. Politieke partijen en natuur- en dorpsorganisaties hebben zich nog niet uitgelaten over het ophangen van lichtbakken aan lantaarnpalen in de verschillende dorpen.