Doorn

Den Helder en provincie steunen Kazerne

De gemeente Den Helder en het Utrechtse provinciebestuur steunen de gemeente Heuvelrug in het streven de Van Braam Houckgeestkazerne voor Doorn te behouden. 

Dat laat de gemeente vanmiddag weten in een persbericht. Wat precies de aanleiding is voor het persbericht is onduidelijk. Tijdens de hoorzittingen eind vorig jaar in Den Haag steunden Den Helder en Amsterdam ook al de gemeente Heuvelrug. Het Utrechtse provinciebestuur heeft ook eerder al laten weten achter de pogingen van de gemeente Heuvelrug om de kazerne in Doorn te staan. De adhesiebetuigingen zijn niet bij het nieuwe persbericht gevoegd.

Het onderzoek naar de verhuizing van de Doornse marinekazerne loopt inmiddels al bijna een jaar. Het laatste nieuws hierover bestond uit ontkennende antwoorden van de minister van Defensie Hillen, op vragen van D66 kamerlid Hachchi. Hachchi vroeg Hillen of de financiele vergelijking tussen Doorn (vernieuwbouw) en Vlissingen (nieuwbouw) wel eerlijk verliep en of de gemeente Heuvelrug wel volledige inzage had gekregen in de cijfers. Het verwijt dat dat niet het geval was uittte wethouder Pamboer bij de presentatie van zijn onderzoek. Het Vlissingse onderzoeksrapport is nog altijd niet gereed. Hillen zei eind november nog te verwachten dat het Vlissingse onderzoek in januari gereed zou zijn. 

Eerder deze week meldde de Zeeuwse financiele waakhond Belvis dat de gemeente Vlissingen in zware financiele problemen zit. Met name het grondbeleid van Vlissingen heeft to grote tekorten geleid.