Heuvelrug

Wethouder Vlissingen ruimt het veld

De Vlissingse wethouder Polderman is vanavond door zijn raad naar huis gestuurd. Reden is een solistische koers en het onvolledig inlichten van de gemeenteraad, met name in het dossier Scheldekwartier. Poldermans aftreden zal waarschijnlijk geen gevolgen hebben voor de verhuizing van  de marinekazerne van Doorn naar Vlissingen

Het Scheldekwartier is een oude scheepswerf, die de gemeente Vlissingen heeft aangekocht en bouwrijp gemaakt. Projectontwikkelaars hebben maar weinig interesse in het Scheldekwartier, waardoor de verwachte inkomstenstroom uitblijft en de verliezen voor Vlissingen toenemen. De waakhond Belvos trok daarover vorige maand al aan de bel. Vanavond hebben de collegepartijen CDA, VVD en Lokale Partij Vlissingen hun vertrouwen in de wethouder opgezegd. Het Vlissingse college heeft nu geen meerderheid meeer, meldt de PZC.

Het is niet te verwachten dat het vertrek van Polderman gevolgen heeft voor de eventuele verhuizing van de Doornse marinekazerne naar Vlissingen. Het Scheldekwartier is niet de beoogde locatie voor de marinekazerne. Bovendien participeren naast Vlissingen met name de provincie Zeeland en het ministerie zelf in de projectgroep die de verhuizing onderzoekt en voorbereidt. In april besluit minister Hillen of de kazerne naar Vissingen verhuist of in Doorn blijft.