Ingezonden

OpeningFastned snellaadstation aan A12 tussen Utrecht en Arnhem

(ingezonden door gem Utrechtse Heuvelrug)

Fastned, dat bouwt aan een landelijk dekkend netwerk van snellaadstations voor elektrische auto’s, opent donderdag 24 september station Bloemheuvel aan de A12 vlakbij Leersum. Hier kunnen elektrische rijders binnen 20 minuten de auto opladen. Met de komst van het station wordt snelladen op de route van Utrecht naar Arnhem mogelijk gemaakt. Wethouder Henk Veldhuizen van de gemeente Utrechtse Heuvelrug zal het station vandaag om 13.00 uur officieel voor geopend verklaren.

 

Met de bouw van een landelijk dekkend netwerk van snellaadstations op A-locaties langs de snelweg wil Fastned de elektrische rijder de vrijheid geven om door heel Nederland te rijden. Fastned bouwt de snellaadstations op verzorgingsplaatsen naast het bestaande tankstation. Inmiddels zijn er 38 snellaadstations operationeel en met de oplevering van één station per week neemt het aantal stations snel toe. Eind dit jaar wil Fastned 50 stations gereed hebben.

 

Station Bloemheuvel is het vierde snellaadstation van Fastned in de provincie Utrecht. Fastned opende eerder dit jaar twee stations aan de A27 bij Eemnes en Nieuwegein en tevens een station aan de A12 bij Woerden. Alle Fastned stations leveren duurzame energie van zon en wind. Zo bestaat het dak uit zonnepanelen, waarmee het station energie opwekt voor twee à drie laadbeurten per dag. De overige benodigde stroom is afkomstig van Windpark Sternweg bij Zeewolde.

Iedereen kan meebouwen en mede-eigenaar worden van de tankstations van de toekomst. Kijk voor meer informatie op www.fastned.nl/investeren.

 

Achtergrondinformatie:

Fastned bouwt aan een landelijk dekkend netwerk van snellaadstations op A-locaties langs de snelweg, waar elektrische auto’s in gemiddeld 20 minuten kunnen opladen. Momenteel zijn er 38 snellaadstations operationeel en met de oplevering van één station per week neemt het aantal stations snel toe. Eind dit jaar wil Fastned 50 stations gereed hebben. Fastned is daarnaast bezig met uitbreiding van het snellaadnetwerk naar andere landen binnen Europa.

 

De realisatie van een netwerk van snellaadstations door Fastned speelt in op het snel groeiende aantal elektrische auto’s. Fabrikanten zoals Tesla, BMW, Nissan, Volkswagen en Renault hebben reeds miljarden geïnvesteerd in fabrieken voor de productie van deze auto’s. Steeds meer auto’s uit deze fabrieken komen de weg op en daarmee groeit de noodzaak om onderweg snel op te kunnen laden. Mede-oprichter Michiel Langezaal: “Wij zijn de Shell van de toekomst, alleen onze bronnen zijn zon en wind.”