Heuvelrug

Toezichthouder niet/wel tevreden met begroting Heuvelrug

Provinciaal gedeputeerde Van Lunteren is nog niet tevreden met de begroting van de gemeente Heuvelrug. Maar volgens wethouder Homan is dat nieuws al achterhaald.

In december plaatste de provincie de gemeente Utrechtse heuvelrug onder curatele, omdat de begroting 2012 teveel rammelde. Vorige week stuurde Van Lunteren de gemeente een brief met de formele aankondiging van de verlenging van het toezicht, omdat de gemeente Utrechtse heuvelrug de begroting nog steeds niet heeft vastgesteld. Maar naast die formele verlenging delen de ambtenaren van Van Lunteren ook mee dat wat hun betreft de begroting nog altijd 'niet aan het criterium van een materieel sluitende begroting' voldoet.

Sinds de brief zijn er volgens de gemeente al verscheidene overleggen geweest. Daarin zou de gemeente de ambtenaren van de provincie hebben weten te overtuigen dat de begroting inmiddels wel sluitend is. Vanavond zou de wethouder nog een gesprek hebben met de gedeputeerde zelf, om de ambtelijke overtuiging van hem bevestigd te krijgen, zo schrijft Homan in een nogal uitzonderlijke reactie op de website van de lokale krant De Kaap. Daarin schrijft Homan overigens ook dat de gemeenteraad wel zijn voorstellen moet overnemen om die begroting sluitend te krijgen.

Morgenavond debatteert de gemeenteraad over die voorstellen, waarbij een groot aantal moties en amendementen wordt verwacht. Maandagavond nemen de raadsleden vervolgens een besluit over de begroting, de motie en de amendementen. Hillridge zal beide avonden met een liveblog daarvan verslag (proberen te) doen.