Doorn

Kansen behoud kazerne Doorn stijgen verder

Met de val van de Haags kabinet slinken de kansen voor de bouw van een nieuwe marinierskazerne in Vlissingen. Dat zegt ook CdK Peijs in de PZC.

Daarmee zouden de kansen voor behoud van de kazerne in Doorn omgekeerd evenredig groeien. Die groeiden al wat sinds de Tweede Kamer zich kritisch uitliet over Hillens plan de kazerne van Doorn naar Vlissingen te verhuizen. Met name over de financiele onderbouwing bestonden veel vraagtekens. Volgens Peijs bestaat de kans dat de tegenstanders van de verhuizing het onderwerp nu controversieel verklaren, waardoor het plan ten minste op de lange baan wordt geschoven. 'Goede kans dat het dan over verkiezingen heen getild wordt en dan moeten we maar afwachten wat ervan komt,' aldus Peijs in de PZC.

Een dedat over de cijfers achter de Doornse en Zeeuwse plannen met de kazerne zou komende woensdagochtend plaatsvinden, in aanwezigheid van zowel de werkgroep Zeeland als wethouder Pamboer van de Utrechtse heuvelrug. Peijs denkt dat die vergadering zal worden afgelast. De vergadering staat nog wel op de agenda van de Tweede Kamer-website.  

Volgens Omroep Zeeland 'hoopt Peijs dat de Kamer de beslissing over de verhuizing van de marinierskazerne naar Vlissingen gewoon doorzet. Ze vindt dat ook een demissionaire kamer zo'n besluit wel kan nemen.' De omroep laat verder burgemeester Roep van Vlissingen aan het woord die voorziet dat het 'wel eens over kon zijn' voor de Vlissingse kazerne-nieuwbouw. Ook laat de omroep in een vox-popje een mevrouw aan het woord die het ergste vreest 'voor de kazerne die hier naartoe zou komen.'