Heuvelrug

WMO-loket Heuvelrug scoort goed

Het WMO-loket van de gemeente Utrechtse heuvelrug haalt landelijk een dikke voldoende. De gemeente wil dat de wereld graag laten weten.

Het WMO-loket van gemeenten behandelt zorgaanvragen van inwoners. Het Heuvelrugse loket scoort landelijk redelijk goed; op de top 100 van 2011 prijkt het op een 48ste plaats met 69 punten. Aan de top deden 202 gemeentes mee, maar alleen de eerste 100 zijn gepubliceerd. De nummer nummer 1 – Heemstede- behaalde 93 punten, de nummer 100 -Alphen aan de Rijn-  61. Aan de lijst van 2010 te zien viel de gemeente Utrechtse heuvelrug vorig jaar nog buiten de top 100 van 2010. 

De lijst wordt samengesteld door de Stichting Vraagwijzer Nederland op grond van enquetes die door de gemeenten zelf worden ingevuld. Door de decentralisatie hebben gemeenten er de  afgelopen jaren veel zorgtaken bij gekregen. Het kabinet Rutte wilde nog meer zorgtaken naar de gemeenten overhevelen, zonder daar tegelijkertijd voldoende budget voor beschikbaar te stellen. Hierdoor vreesden vele gemeenten in financiele problemen te raken, maar die vrees is met de val van het kabinet Rutte iets geluwd.  

De gemeente is erg trots bij de eerste vijftig van Nederland te behoren en laat dat de wereld vrolijk weten. Vorige week aten de mederwerkers nog en flink stuk taart om het te vieren. Het nieuws prijkt inmiddels op verschillendelandelijke websites.