Driebergen

Stationsparkeerterrein: nog even wachten

De aanleg van het tijdelijke parkeerterrein naast station Driebergen-Zeist heeft even wat vertraging opgelopen. Maar zal voor de zomer klaar zijn.

In januari liet verkeerswethouder Homan bekend maken dat treinforensen komende tweeenhalf jaar tijdelijk tweehonderd extra parkeerplaatsen krijgen, in afwachting van de bouw van een ondergrondse parkeergarage met ruim achthonderd plaatsen, in 2019. In maart zou het parkeerterreintje klaar zijn. Het is inmiddels bijna mei, maar nog steeds ligt er louter zand op de beoogde tijdelijke parkeerplaats. Reden is een tekort aan ambtelijke capaciteit.

Dat zegt wethouder Bert Homan desgevraagd. Volgens Homan is de vertraging ontstaan omdat er ambtelijk voorrang is verleend aan het klaar maken van het voorontwerp bestemmingsplan voor het gehele stationsgebied. Dat is nodig om de ondertunneling van de N225 onder de spoorweg door in 2016 geen vertraging te laten oplopen. 'Maar nu dat is afgerond staat niets de aanleg van het parkeerterrein meer in de weg,' aldus Homan, die er van uit zegt te gaan dat de het tijdelijke parkeerterrein nog voor de zomer klaar is.