Heuvelrug

Tijdelijke parkeerplaats station van de baan

tweetshomanhillridge

Er komt definitief geen tijdelijke parkeerplaats naast NS-station Driebergen-Zeist. Komende zomer moet er al een parkeergarage op het terrein gebouwd worden.

De tijd dat het terreintje waarop de parkeerplaats moest komen nog braak ligt, is zo kort dat de aanleg ervan niet meer verantwoord is. Dat zegt Ben Trooster, eigenaar van de grond, waarop een ondergrondse parkeergarage moet komen. 'Aangezien we in de zomer willen beginnen met bouwen van de P&R is een tijdelijke verhuur niet meer haalbaar. Temeer omdat we nu de laatste grondonderzoeken moet verrichten op het terrein.'

Het eerste kwartaal van 2013 verwacht Trooster 'tot overeenstemming te komen over de randvoorwaarden van bouw en exploitatie van de parkeergarage'. Trooster's bedrijf Rejoko bouwt de garage met hulp van gemeente, provincie en Triodosbank. Anderhalve verdieping van de garage voor 800 auto's komen ondergronds. Bovenop de halve bovengrondse verdieping komen kantoren. 'Over twee, drie maanden zullen we de eerste schetsen gereed hebben van de bovenbouw, plus enkele kleine winkeltjes aan het station, 'aldus Trooster. 

Vorig jaar beloofde wethouder Homan het braakliggende terreintje binnen twee maanden om te toveren tot een gratis parkeerterreintje. Homan zei €225.000 uit te trekken voor de aanleg en huur. In mei krabbelde Homan al iets terug, in september bleek hij het plan voorgoed te hebben verlaten. Wel liet eigenaar Trooster toen weten zelf een tijdelijke parkeerplaats te overwegen, maar daarvoor is de tijd nu te kort gebleken. 

Afgelopen maandag bleek de gemeenteraad licht geirriteerd over beloftes en plannen die wethouder Homan de wereld in twittert, in dit geval een rondweg rond Amerongen. PvdA/GL-raadslid Van Spaandonk vond niet dat Homan 'zomaar iets in de lucht kan gooien en kijken waar het neerkomt. Maak eerst de beloftes naar de bevolking waar,' aldus Spaandonk, die bijval kreeg van VVD-raadslid Van der Zee:'Ik vraag u hier een keer mee op te houden, want de irritaties lopen nu toch hoog op.'

tweetshomanhillridge