Heuvelrug

Burgemeester Zeist laat La Dada weer sluiten

Zeister burgemeester Koos Janssen sluit de roemruchte kroeg La Dada opnieuw. Ditmaal wegens gewelddelicten. (196 woorden)

Dat schrijft de gemeente Zeist zojuist in een persbericht. Afgelopen weekend zou het tweemaal tot incidenten met geweld zijn gekomen in en bij La Dada. Ook zou het cafe volharden in het schenken van alcohol aan jongeren onder de achttien. La Dada gaat twee weken dicht. ‘In die periode moet de ondernemer vertrouwenwekkende maatregelen nemen ter verbetering van de bedrijfsvoering. Als de ondernemer daarin verzuimt, komt daar nog een periode van zes weken bij,’ aldus het persbericht.

Vorig jaar liet Janssen La Dada ook sluiten, destijds omdat niet duidelijk was van wie de kroeg precies is en wie er het gezag voerde, informeel omdat het er te vies zou zijn. La Dada is een oudgediende, ook de ouders van de huidige bezoekers bezochten het ultrasmalle cafe al, voor of na een bezoekje aan bar-dancing L’etoile. Volgens onbevestigde berichten wordt de kroeg ook vandaag de dag veelal bezocht door jongere jongeren, nu omdat ze er vrij makkelijk aan een biertje kunnen komen. Verder zou de kroeg inderdaad erg vies zijn. Met name de toiletten zijn volgens ervaringsdeskundigen beter vanaf enige afstand te bezoeken.