Driebergen

Akkerhof wordt Dames Holsthof

Het plein van de voormalige Akkerhofschool in Driebergen wordt omgedoopt in Dames Holsthof, om de verzetsdaden van de gezusters Holst posthuum te eren.

De gezusters Holst vingen in de beginjaren van WOII  tien joodse kinderen op in een kindertehuis aan de Driebergse Welgelegenlaan. Slechts drie van de kinderen en een van de dames Holst overleefden uiteindelijk de oorlog, aldus de website Joods Monument in Driebergen. Om de dames Holst te eren voor hun verzetsdaad besloot de straatnamencommissie het voormalige schoolplein van de voormalige Akkerhofschool om te dopen in Dames Holsthof. 

Het schoolplein is in 2007 omgetoverd in een binnenplaats van de twintig woningen die de school De Kring aan de Akkerweg kwamen vergezellen. Aangrenzend in dit verzetswijkje liggen de straten Schotellaan, Du Celliee Mullerlaan, Ninaber van Eybenlaan, Esmeijerlaan en Van Bijnenlaan, allen vernoemd naar Driebergse verzetshelden.