Heuvelrug

Kazernebesluit toch weer uitgesteld

Het blijft weer een week onduidelijk of het besluit de marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen te verhuizen controversieel is. De vergadering daarover is opnieuw uitgesteld.

Reden is een verzoek van de PvdA om uitstel. De PvdA wil wachten met het bepalen van de gehele lijst controversiele onderwerpen tot het Lente-akkoord van de zogenaamde Kunduz-coalitie openbaar is. De VVD en het CDA wilden de lijst toch graag 'even doorlopen' om te zien of er onderwerpen waren die geen uitstel meer dulden, maar commissievoorzitter Van Beek besloot na protest daartegen van met name D66-kamerlid Hachchi tot uitstel. 

De vergadering is voorlopig verzet naar volgende week woensdag. Dan zal de kamercommissie defensie zich -onder andere- wellicht eindelijk buigen over de vraag of het dossier Marinierskazerne controversieel is of niet.