Heuvelrug

Naafs op radio1: Hillen is vooringenomen

Homantweetkazerne

Burgemeester en wethouders van de Utrechtse heuvelrug zullen vanmiddag rond lunchtijd proberen de marinierskazerne voor Doorn te behouden. Wethouder Homan doet live verslag via twitter.

Burgemeester Naafs  – volgens radio1 de burgemeester van Doorn- was vanochtend nog te horen op het radioeenjournaal, waarin hij minister van defensie Hillen opnieuw van vooringenomenheid beschuldigde. Volgens Naafs heeft Hillen zijn voorkeur voor een verhuizing van de marinierskazerne naar Vlissingen -zelfs als een verhuizing niet goedkoper is- al meerde malen laten blijken. 

Naafs denkt  met de businesscase en het lobbywerk van de gemeente in elk geval voorkomen te hebben dat de beslissing er 'even doorheen gejast' is. Burgemeester Naafs wordt door de radiopresentatoren voorts in de mond gelegd dat de kazerne al 'sinds mensenheugenis' in Doorn zit, terwijl de mariniers in werkelijkheid pas na WOII in Doorn neerstreken.

Wethouder Homan twitterde zojuist dat hij op weg is naar Den Haag 'met sterk #utrechtse Heuvelrug team om te strijden voor onze #Mariniers'. Homan belooft daarin verslag te doen van de hoorzitting die voor vanmiddag 13.00 gepland staat. 

De krant BN De Stem berichtte vanochtend dat voor Zeeland en Vlissingen 'de kazerne nog niet binnen is.' Volgens het artikel moet de Zeeuwse werkgroep maandag daarom erg op haar woorden letten. 'Eén verkeerd antwoord kan vandaag de mening van Kamerleden doen omslaan. Voor Zeeland lijkt het een cruciale dag, waarop ze uiterst nauwkeurig moet opereren,' aldus de verslaggever.

Peijs is met haar werkgroep om 13.00 uur aan de beurt, waarna Naafs en zijn delegatie zijn om 14.15 ondervraagd worden. Ook directeur Geessink van het Utrechts Landschap is overigens mee naar Den Haag. Gisteren liet ze via deze digitale krant al weten geen onoverkomelijke bezwaren te hebben tegen een uitbreiding van de Doornse kazerne. Daarmee ontnam ze minister Hillen een van zijn belangrijkste argumenten om de kazerne naar Zeeland te verhuizen. 

Homantweetkazerne