Heuvelrug

Pamboer opnieuw naar Den Haag

Gewezen wethouder Pamboer mag morgen opnieuw naar Den Haag afreizen Om de kamercommissie opnieuw van antwoorden te voorzien.

Maandag was de Utrechtse heuvelrug -net als Vlissingen- al met een flinke delegatie present in Den Haag, om de businesscase Marinierskazerne Doorn toe te lichten. Met name de toelichting van Vlissingen heeft bij de kamerleden niet tot meer duidelijkheid geleid, reden dat zowel defensie als Vlissingen en Doorn opnieuw verzocht is te verschijnen in Den Haag. D66-Kamerlid Hachchi concludeerde bij de nabespreking gisteren dat 'het duidelijk is dat er onduidelijkheid is. Dus een briefing is meer dan nodig, met de schrijvers van de rapporten, met de twee heren van gisteren.'

Donderdagmiddag is er dan die zogenaamde briefing, waarbij met name de zaakgelastigde ambtenaren van defensie worden ondervraagd over de zogenaamde 'behoeftestelling';  de cijfers en criteria die uitgangspunt geweest zijn bij het zoeken naar een nieuwe locatie voor de marinierskazerne. VVD-kamerlid Bosman wil graag dat defensie opnieuw 'het basispad' uitlegt waarmee ze tot hun voorkeru voor Vlissingen zijn gekomen. Volgens PVV-kamerlid Hernandez zou het voornamelijk gaan om de onduidelijkheid van Vlissingen. 'Doorn kennen we al, Doorn is helder. Vragen zijn er voornamelijk over het warrige verhaal van Vlissingen.'

Volgende week maandag vindt vervolgens nog een geheime vragenronde plaats, waarbij vragen worden verzameld die minister Hillen op 22 juni moet hebben beantwoord, zodat op 26 juni de Tweede Kamer voor het eerst inhoudelijk kan debatteren met de minister over de toekomst van de marinierskazerne.