Heuvelrug

Zeeland maakt vast 7 ton vrij voor kazerne

De provincie Zeeland heeft vast €700.000 klaar gezet om de plannen voor een nieuwe marinierskazerne te ondersteunen. 

Dat bericht de regionale krant PZC. 'Zodra de Tweede Kamer besluit tot die door minister Hillen (defensie) gewenste verhuizing, dan kan Zeeland gelijk aan de slag, aldus commissaris van de koningin Karla Peijs. Peijs verwacht dat Den Haag die knopen volgende week doorhakt, ' schrijft de krant.

Volgende week debatteert de politiek voor het eerst inhoudelijk over de eventuele verhuizing van de marinierskazerne. Tot nog toe bestonden er alleen het plan van minister Hillen de kazerne te verhuizen, en het plan van de gemeente Utrechtse heuvelrug om de kazerne in Doorn te vernieuwen en uit te breiden. De afgelopen weken bleken die plannen meer vragen dan antwoorden op te leveren voor de politici. Ook bleek Den Helder wel degelijk interesse te hebben in de vestiging van de marinierskazerne.

Komende dinsdag staat het onderwerp op de agenda van de vaste kamercommissie Defensie. In de aanloop daartoe stelde de kamerleden alvast 124 kritische vragen aan minister Hillen. Ook bericht de PZC over het bezoek van  D66-kamerlid Hachchi -het meest kritische kamerlid ten aanzien van de verhuisplannen- aan Vlissingen, om het gebied waar de kazerne zou moeten komen in ogenschouw te nemen.