Heuvelrug

Intentieovereenkomst Verkoop gemeentekantoor Maarn getekend

(ingezonden)

MAARN – Vrijdagmorgen hebben investeerder Jan Pater en wethouder Bert Homan hun handtekening gezet onder de intentieovereenkomst Verkoop gemeentekantoor Maarn.

Er wordt een stichting 'Vrienden van het gemeentehuis' opgericht die eigenaar wordt van het voorterrein. Hierdoor kunnen de festiviteiten op Koninginnedag gewoon op de vertrouwde locatie door gaan. De stichting wordt ook eigenaar van het monument voor de gevallenen en een deel van het oorspronkelijke gemeentehuis. Hierdoor komt ook de klok in beheer van de stichting en blijft de raadszaal als trouwlocatie gehandhaafd. De raadszaal kan ook als expositie- of vergaderruimte dienen.

Het plan is om de serre in te richten met een restaurant/brasserie. Over de verdere invulling van de begane grond worden gesprekken gevoerd, waarbij gedacht wordt aan een invulling door maatschappelijke organisaties. Verder wordt onderzocht of op de verdiepingen appartementen kunnen worden gerealiseerd. De houten barakken aan de Lindenlaan worden verwijderd zodat plek vrijkomt voor bouwkavels.

Tot slot gaat de brandweer uit de voormalige ambtswoning. Zij nemen hun intrek in Veenendaal. De verwachting is dat over twee jaar het voormalige gemeentehuis 'als nieuw' is ingericht. Het restaurant of de brasserie hoopt over een jaar haar deuren al te openen. De transformatie van het voormalige gemeentehuis neemt uiteraard tijd in beslag omdat het bestemmingsplan aangepast moet worden. Daarnaast moeten alle vergunningen nog worden aangevraagd en verleend.