Driebergen

Pas op: foutparkeerders en spoorboomduikers

fietsenactie tweet

Morgen (intussen vandaag) ruimt de gemeente foutgeparkeerde fietsen rond NS-station Drie-Zeist. En tot eind november controleert de NS extra op spoorboomduikers.

Het eerste meldt de gemeente via twitter, het tweede volgt uit een persbericht van de gemeente Zeist. Net als vorig jaar gaan spoorbomen langer dicht, om redenen van gladheid vanwege de herfst. Treinen kunnen dan verder doorglijden, tot voorbij de perrons, waar direct de spoorwegovergang begint. De korte periodes dat de spoorbomen gewoonlijk tussen twee passerende treinen even openen, blijven ze tot eind november dicht. 'We vragen weggebruikers om begrip en roepen hen op de waarschuwingssignalen niet te negeren en gesloten spoorbomen nooit te passeren. De BOA's van ProRail zullen extra surveillances uitvoeren om te controleren op overtredingen,'aldus Prorail en de gemeente Zeist.

Vorig najaar plaatste de NS naast de extra spoorbewaking en de Buitengewoon Opsporings Ambtenaren ook camera's verdekt in de bosjes. De eerste dagen deelde de BOA waarschuwingen uit, snel daarop volgden processen-verbaal.

fietsenactie tweet

957