Driebergen

IVA nr2 Keuzegids HBO

Het Driebergse Instituut voor de Autohandel (IVA) schuift al jaren rond bovenaan de ranglijst beste HBO-opleidingen. Ook in 2013 weer: de 2e plaats

Dat blijkt uit de vandaag verschenen Keuzegids HBO, waarin alle HBO-opleidingen staan verzameld, beschreven en beoordeeld.  Volgens een begeleidend persbericht zijn 'de twee scholen met de allerhoogste scores nog altijd te vinden in de lijst kleinste instellingen. De eerste plaats gaat als vanouds naar de Katholieke Pabo Zwolle. Ook nummer twee is een vertrouwde naam. Dit is het IVA in Driebergen, een managementschool voor de 'mobiliteits-' ofwel de autobranche.' De Zwolse Pabo behaalt een score van 92 op 100, de IVA behaalt er 88.

De IVA uit in een eigen persbericht haar blijdschap over de nieuwe topnotering. De Doornse modeacademie TMO staat halverwege de lijst, met een score van 66. De keuzegids wordt samengesteld aan de hand van een groot aantal indicatoren. Ook de eind 2005 uit Driebergen verdwenen Hogeschool de Horst – voorheen Sociale Academie De Horst- scoorde steevast hoog op ranglijst. Hogeschool Utrecht, vorig jaar nog allerllaatste op de lijst, klom vier plaatsjes en staat nu boven de Hogescholen Amsterdam en Leiden, en Hogeschool InHolland.