Heuvelrug

Jeugd niet blij met ‘maatregelen’ hockeyfeesten

tweet plitie horeca

Vanavond weer een hockeyfeest bij Shinty. De jeugd is niet blij, want er mogen nog maar half zo veel introducees mee, van de gemeente.

Hockeyfeesten staan bij politie en bestuurders niet bijster goed bekend. Jeugd zou zich er te buiten gaan, en drank zou er rijkelijk vloeien, met alle problemen van dien voor de openbare orde. Eerder dit jaar refereerde burgemeester Naafs al aan de hockeyfeesten, waar de verenigingsbesturen geen greep meer op zouden hebben. Dronken jeugd zou half bewusteloos terugvonden worden op rotondes. Gelukkig, zei Naafs toen, zien de bestuurders de problemen nu ook in, en wordt voortaan paal en perk gesteld.

Eerder al werden hockeyfeesten in Utrecht en Zeist in strakker banen geleid.De maatregelen gaan vanavond kennelijk ook op de Heuvelrug in, en daar is de jeugd niet blij mee. Een van de deelnemers aan het AB-feest schreef er een verontwaardigde brief over aan de gemeenteraad. De briefschijfster vraagt daarin waarom de maatregelen zijn genomen, waarom ze zo laat zijn genomen en op welke feiten de maatregelen zijn gebaseerd. Volgens de brief hebben de maatregelen van de gemeente bij veel bezoekers 'een gevoel van onrechtvaardigheid en onmacht' opgewekt. 

Hillridge hoort graag van feestgangers en politie hoe het feest is afgelopen. Kortom: later hopelijk meer….

tweet plitie horeca