Politiek

D66 doet Driebergen

(ingezonden door D66)

D66 doet Driebergen

In het kader van de themaweek Sport en Cultuur bracht een afvaardiging van D66 een bezoek aan een aantal verenigingen en instellingen in Driebergen.
Bij Zwembad De Zwoer werd men door manager Theo Stokman geïnformeerd over de toekomstverwachtingen en de mogelijkheden om het bad 5 tot 10 jaar langer open te houden.
 
Het bestuur van Shinty, de grootste sportvereniging van onze gemeente, vestigde de aandacht op de  twee afgekeurde en verouderde velden die grote problemen opleveren voor de sportieve ambities van deze club. Ook D66 is ervan overtuigd dat de vervanging van de toplagen eerder dan nu gepland is moet plaatsvinden.
 
Manger Cats wacht nu al bijna acht jaar op harmonisatie van het tennis in de gemeente. D66 heeft hier al herhaaldelijk in de Raad op aangedrongen en zal dit blijven doen. D66 wil een einde maken aan de situatie dat Manger Cats niet in aanmerking komt voor onderhoud van de tennisbanen door de gemeente, terwijl dat bij andere clubs wel het geval is.

De lunch werd gebruikt in de kantine van de 1 Eurowinkel samen met door D66 uitgenodigde kunstenaars en leden van de Cultuurraad. Aansluitend volgde een rondleiding door het gebouw onder leiding van Cees van den Broek.
Stichting Ateliers Driebergen en de Cultuurraad zijn zeer ingenomen met het feit dat kunstenaars gebruik mogen maken van de bovenverdieping van het voormalige gemeentekantoor aan de Bosstraat. D66 heeft dit initiatief voor tijdelijk gebruik van dit leegstaande pand actief gesteund. . Vraag is nu wel aan de gemeente om snel te komen met duidelijkheid over gebruikskosten en ruimteverdeling.  
 
Bij het bezoek aan de Stichting Vroeger en Nu werd door de bestuurders aandacht gevraagd voor hun wens het huis van de voormalige beheerder van de Oude Algemene Begraafplaats te verwerven van de gemeente. De Stichting is in 2007 verhuisd naar de nieuwe locatie aan de Traaij 104 in Driebergen en wil daar een cultureel historisch centrum realiseren om dit zeer belangrijke en unieke stuk erfgoed voor Driebergen te behouden.
Het bezoek van D66 aan Driebergen-Rijsenburg eindigde in goede stemming bij de carnavalsoptocht.