Doorn

Huis Doorn in rep en roer.UPDATE: blijft voorlopig gesloten

Een diefstal, dat kon er ook nog wel bij. Huis Doorn is in rep en roer en gaat drie dagen dicht voor politieonderzoek.

Halvering van de subsidie, dreigende sluiting van het museum, continue lobbies met gemeente en politiek, Huis Doon heeft het er maar druk mee. De lobbies hadden tot nog toe weinig effect, totdat minister Bussemaker gisteren een sprankje hoop liet opgloeien. De minister ziet toekomst voor het museum, in samenwerking met andere musea. Bovendien is ze bereid aanvullende subsidies te verlenen, mits Huis Doon daar aansprekende projecten voor op poten zet. In de vorm van educatieve projecten die zich richten op de Eerste Wereldoorlog wordt daar inmiddels aan gewerkt.

Morgen zouden de bestuurders van het museum aanvullende informatie ontvangen, en ook in gesprek gaan met de minister en haar ambtenaren. Reden genoeg voor een telefontje aan Huis Doorn, maar daar is men in rep en roer, vanwege een diefstal van een waardevolle collectie zilver, die juist tentoongesteld werd in de afgelopen maand geopende expositie 'Zilver'. 'Momenteel is iedereen even overbelast, 'aldus een medewerker van het museum, dat de deuren vandaag gesloten houdt omdat er politieonderzoek plaatsvindt.

'We doen verder geen mededelingen over wat dan ook. Vanmiddag volgt een verklaring, 'aldus de medewerker. Volgens RTV-Utrecht zouden er zondagnacht twintig zilveren voorwerpen zijn gestolen, met nog onbekende waarde. UPDATE: Vanavond verscheen op de website van Huis Doorn de mededeling dat het museum ook de komende twee dagen nog gesloten zal blijven, om de politie langer de tijd te geven voor sporenonderzoek. 

Bekijk ook de reportage van Een Vandaag