Heuvelrug

Rustig oud en nieuw. Schade: €14.279

Vuurwerkschaade 2013

De schade opgelopen aan gemeentelijke eigendommen in nieuwjaarsnacht bedraagt ruim €14.000. En is niet te verhalen.  Toch was het een rustige jaarwisseling.

De schade wordt gemeld op de gemeentelijke website. 'Hoewel er sprake was van een rustige jaarwisseling is er toch voor ruim € 14.000,- schade aangericht. De schade aan verkeersborden, straatnaamborden, prullenbakken en depodogs bedraagt bijna € 10.000,- . De schade aan twee ondergrondse containers en het op diverse plaatsen reinigen van brandschade kost de gemeente nog eens € 4.500,- ' aldus de mededeling op de website.

De schade is niet te verhalen op de daders, meldt gemeentevoorlichting desgevraagd, omdat daders zijn geidentificeerd noch aangehouden. Ook is er volgens gemeentevoorlichting in de nieuwjaarsnacht geen enkele jongere aangehouden en naar bureau Halt verwezen. Hoeveel jongeren naar HALT zijn verwezen voor en na nieuwjaarsnacht -of met een boete naar huis zijn gestuurd-  wordt nog even voor ons uitgezocht.

Op de later vandaag te verschijnen gemeentepagina's toont burgemeester Naafs zich tevreden over het rustige verloop van de jaarwisseling. Vreugdevuren in Doorn en Maarn verliepen prima, en het nieuwjaarsnachtfeest in Leersums dorpshuis de Binder was met 500 feestgangers een groot succes, aldus de gemeente. 

Vuurwerkschaade 2013