Doorn

Doornsche ijsbaan open, Leersums ijs te dun

De ijsbaan in Doorn is weer geopend, tenminste: 's ochtends en 's avonds. Wijk opent morgen. Op de Leersumse plassen is nog niet geschaatst.

De Doornsche IJsclub is er vannacht in geslaagd toch weer een mooi ijsbaantje te dweilen. De baan is inmiddels alweer gesloten, om vanaf zeven uur vanavond de poort weer te openen, meldt de website van de club. De zon maakt de dunne ijsvloer te zwak om ook 's middags open te blijven. Maandagochtend presenteerde Doorn het eerste natuurijs van de provincie. Maandagmiddag maakte eerst de zon, en gisteren de sneeuw een vroeg einde aan de ijspret.  

Op het echte natuurijs van de Leersumse plassen is nog niet geschaatst, meldt boswachter Janneke Ordelmans van Staatsbosbeheer. 'Gisteren heb ik nog iemand van het ijs geplukt, het leek me iets te vroeg om er op te gaan. Het ijs houdt nog niet, hoor ik ook van de collega's. Het is jammer, maar met ook de sneeuw er nog op is het voorlopig niet begaanbaar. Er zitten nog wakken, en het ijs is op zijn dikst drie centimeter,' aldus de boswachter gistermiddag.

Zodra het ijs houdt zal er wel geveegd worden, zegt de boswachter, door een bevriende camping in de buurt. Verslaggever @hillridge gaat vanmiddag toch maar vast even een kijkje nemen, om de lezers op de hoogte te houden, en anders gewoon wat foto's te maken. Dus later meer… 

Volgens de website van IJsclub de Kom is de Maarnse ijsbaan nog gesloten. Ook in Maarn is sneeuw de boosdoener.  De Driebergse ijsbaan blijft traditiegetrouw nog een weekje dicht, lezen we op de website van de Eendracht. De Wijkse ijsbaan opent morgen.