Heuvelrug

IJsbericht: helft ijsbanen open

IJs op Oranjevijver

Doorn, Zeist en Wijk bij Duurstede zijn open. Volgende week openen meer ijsbanen. Echt natuurijs is nog altijd te dun.

Het schiet maar langzaam op met het ijs. Doorn verwelkomt schaatsers al sinds maandag en nog steeds veelvuldig via website en twitter. De openingsuren blijven beperkt tot de ochtend-  en avonduren, al blijft de baan zondag een uurtje langer open, tot 13 uur. Wijk bij Duurstede heeft de ijsbaan ook geopend, aldus ditiswijk.nl. In Zeist is de baan op Blikkenburg vrijdag geopend. Er zijn zelfs al kortebaanwedstrijden gehouden.  In Amerongen is een opgespoten bouwplaats achter cafe De Tram het walhalla geworden van de kleine Amerongers, meldt de correspondent aldaar.

De correspondent die de ijsbaan in Odijk in de gaten zou houden heeft nog even niet teruggerapporteerd aan Nieuwspost Heuvelrug. De Driebergse ijsvereniging de Eendracht voorspelt via de website de opening van de Driebergse ijsbaan voor komende woensdagmiddag. In Maarn is het ondanks verwoede pogingen ook nog niet gelukt beschaatsbaar ijs te maken, meldt vereniging de Kom.

IJs op Oranjevijver

Op de Leersumse Plassen zal vandaag ongetwijfeld opnieuw geprobeerd zijn te schaatsen, maar de rapporten van het vrijdagse ijs op schaatsforum zijn nog steeds flink negatief. Heuvelruggers betreden hier en daar wel vast slootjes en kleinere vijvers, zoals de Driebergse Oranjevijver. Ook op de Driebergse landgoedvijver Hydepark wordt voorzichtig geschaatst, al is het ijs er van belabberde kwaliteit, omdat het is versmolten met de sneeuwlaag er bovenop. 

Het dichtsbijzijnde enigszins betrouwbare echte natuurijs is de Stille Plas bij Tienhoven, net onder de Loosdrechtse Plassen. Volg de website ekkel.com voor de laatst vrijgegeven ijslocaties of download de app natuurijs, die mobiel veel info over natuurijs geeft. Nieuwspost Heuvelrug is sowieso blij met verse ijsberichten van ervaringsdeskundigen uit de regio, als reactie hieronder of via hillridge@xs4all.nl.