Doorn

Doorn krijgt glasvezel

Doorn wordt waarschijnlijk de eerste (Utrechtse) Heuvelrugkern met dorpsbreed glasvezel. Klanten zijn echter aangewezen op Caiway als enig mogelijke provider.

Read More

Dat blijkt uit een mailing die inwoners van Doorn afgelopen week in de bus kregen. In de mailing de aankondiging van de komst van glasvezel naar Doorn. Wie doorklikt komt op de website van CIF, een glasvezelonderneming van Rabo bouwfonds. Op de website de aankondiging van de spoedige komst van glasvezel naar Doorn en alvast wat aanbiedingen. Wie wil profiteren van de aanbiedingen kan echter alleen terecht bij Caiway als aanbieder.  Caiway is een provider met wortels in het Westland, maar ook een aantal netwerken elders in Nederland.

Glasvezel ligt al wel langs de hoofdwegen op de Heuvelrug, met vertakkingen naar bedrijventerreinen en individuele bedrijven. Een netwerk voor consumenten is echter nog niet de woonwijken in uitgerold. Vorig jaar probeerde glasvezelaar Reggefiber nog voet aan wal te krijgen op de Heuvelrug, maar onderhandelingen met de gemeente liepen op niets uit. Volgens de gemeente kon Reggefiber niet voldoen aan de gemeentelijke voorwaarden en prijzen, volgens Reggefiber vroeg de gemeente de hoofdprijs voor de bekabeling en benadeelde het daarmee zijn inwoners. Op de netwerken van Reggefiber kunnen alle providers terecht, in tegenstelling tot dat van CIF.