Heuvelrug

Groei wandel-downloads Heuvelrug

Bornia2013jan

Er zijn opnieuw meer Heuvelrugwandelingen gedownload vanaf de Wandelzoekpagina. Toch zakt de regio een aantal plaatsen.

Dat blijkt uit de wandeltoppers, een ranglijst waarop de Wandelzoekpagina de meest gedownloade wandelingen in een groot aantal top vijven samenvat. In de categorie populairste wandelingen scoort de Heuvelrug een derde en vierde plaats, met de wandeling Kaapse Bossen en de wandeling Klein Zwitserland. Vierde in de categorie Trage Tochten werd de Trage Tocht Leersum-Doorn, een rondje van 19km over de Heuvelrug heen en onderlangs het Weteringgebied weer terug. 

Bornia2013jan

Ook nog in een top vijf eindigde de oude NS-wandeling Amerongse Bos, een wandeling van 16km van NS-station Rhenen tot het oude dorp van Amerongen. Toch zakten de meeste andere Heuvelrugwandelingen een paar plaatsjes. Vorig jaar werd de de wandeling Leersumse Veld zelfs een trotse lijstaanvoerder. Volgens Stefan Horn van de Wandelzoekpagina komt dat door een algemene toename van 45% in het aantal downloads van zijn pagina, terwijl de regio  Heuvelrug in die groei net iets achterblijft. Maar, zegt Horn: 'De Heuvelrug-wandelingen hebben het in 2012 niet slechter gedaan dan vorig jaar. Ze zijn meer gelopen dan in 2011.'

De Wandeling Leersumse Veld viel met een zesde plaats net buiten de top vijf, maar werd toch 1250 maal gedownload, tegenover 1127 maal vorig jaar. De NS-wandeling Utrechtse Heuvelrug (Driebergen-Maarn) werd zelfs 2480 maal gedownload, waarmee het een zevende plaats behaalde in de categorie NS-wandelingen. De wandeling Driebergen-Zeist 5 (rondwandeling over Zeist, 16km) werd 9e in de categorie Groene Wissels, met 2150 downloads. In dezelfde categorie eindigde een andere Groene Wissel Driebergen-Zeist 252, 11 km van station Driebergen naar station Bunnik, als twaalfde, met 1905 downloads.

Eerder deze maand kwam de provincie met een ranglijst van de meest bezochte recreatiegebieden. Daarin eindigde het Leersumse Veld nog wel als eerste, op de voet gevolgd door de Kaapse Bossen en de Amerongse Berg.

Bornia2013