Ingezonden

Boekenweek in Driebergen

(ingezonden)

1 de boekenweek

2 programma boekenweek

3 de 2e Driebergse boekenmarkt

4 lezing Paul Rosenmöller

1. Zaterdag a.s. begint de Boekenweek! Tijdens dit boekenfestijn dat duurt tot en met zaterdag 23 maart krijgt u een cadeautje van uw boekwinkel: bij aankoop van tenminste € 12,50 aan Nederlandstalige boeken ontvangt u gratis het boekenweekgeschenk De verrekijker van Kees van Kooten. Met dit boekenweekgeschenk kunt u bovendien gratis reizen met de trein op zondag 24 maart.

Het motto van de 78ste Boekenweek is Gouden Tijden, Zwarte Bladzijden om ons bewogen en roemrijke verleden.

Speciale aanbieding tijdens de boekenweek:

Vrijheid, de prachtige roman van Jonathan Franzen voor slechts 5,95 (op=op)

Ook hebben wij een mooie 3 voor 2 actie met o.a. Nicci French, Esther Verhoef, Meir Shalev, Jonathan Safran Foer, Herman Koch, Camilla Lackberg, en Tatiana de Rosnay. Alle aanbiedingen kunt u vinden op http://www.boekhandeljacquesbaas.nl/?page_id=62

2. Programma boekenweek

Boekhandel Jacques Baas opent de Boekenweek in Driebergen met het BoekenBanket. U kunt op vrijdagavond 15 maart om 20.30 in de boekhandel aanschuiven voor een heerlijk 5-gangen menu vol streekproducten (ook vegetarisch), uitgezocht en bereid door LEKKER, een prachtig wijnarrangement (De Kleine Wijnkoperij), muziek van het duo Sans Souci en een onvervalste boeken- en geschiedenisquiz. Bovendien deelt de boekhandel deze avond exclusief gesigneerde Boekenweekgeschenken en -essays uit! Dit alles voor € 49,50. Er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar.

Op donderdagmiddag 21 maart om 17.00 uur houdt uitgeverij Cossee de boekpresentatie van Het juiste moment geschreven door de in Driebergen woonachtige Grimbert Rost van Tonningen. (Gisteren stond een 2 pag. groot interview in de Volkskrant.) Uitgever en auteur zijn deze middag aanwezig om dit heugelijke feit met u te vieren. In dit boek probeert de hoofdpersoon Giesel Vaandrager de geheimen rondom het naziverleden van zijn familie te ontrafelen. De auteur zal zijn boek uiteraard voor u signeren. U kunt ook gewoon langskomen voor een praatje en een drankje.

Vrijdagavond 22 maart om 20.15 uur is Anne Doedens te gast voor een vraaggesprek en om zijn prachtige boek De Geschiedenis van Utrecht, de canon van het Utrechts verleden te signeren. Het boek verschijnt op 13 maart. Wat is essentieel in de geschiedenis van de provincie Utrecht? Waar kan men daarover meer vinden en met eigen ogen bekijken? In vijftig vensters wordt het antwoord op deze vragen in beeld gebracht. Van prehistorie tot Leidsche Rijn, van Cunera en Willibrord tot Belle van Zuylen en Anton Geesink. Een reis door een rijk verleden. Inclusief historische dagtochten met tips waarbij u uw route zelf kunt kiezen. Op zoek naar kennis van Stad en Sticht.

3. 2e boekenmarkt

En de boekenweek wordt op zaterdag 23 maart afgesloten met de 2e Driebergse Boekenmarkt, wederom op het plein voor de boekhandel. De markt is van 10 tot 16 uur. Aanwezig zijn: Uitgeverij De Werkhoven, Stichting Vroeger en Nu, Trollenwol, Piet Polies, Read Shop, Parklaankerk, Uilenburcht, de Coaching Caroussel en verschillende antiquairs.

Boekhandel Jacques Baas staat er met de immens populaire Broederband boeken van John Flanagan, bijgestaan door twee echte Vikingen uit het Archeon. Zo is er voor de jeugd ook wat te beleven. Tussen 11 en 12 uur signeert Grimbert Rost van Tonningen zijn nieuwe boek. In de middag komt Cees Oosterwijk langs. Hij is met de Vindtocht genomineerd voor de Utrechtse Heuvelrugprijs en brengt o.a. zijn Vindtocht-ballade ten gehoor.

Joost Kingma, Driebergs auteur van het succesvolle boek ‘de Magie van het jaren ’30 huis’, dat in de NRC met 4 sterren werd bekroond, heeft zijn eigen kraam.

Bep van Delden, boekbindster en kunstenares, houdt een korte demonstratie van de totstandkoming van een boek. Verder kan iedereen kapotte boeken meenemen ter reparatie, boeken kopen (ze heeft een serie kleine boekjes speciaal voor deze dag gemaakt) en zien wat er zoal mogelijk is op het gebied van boekbinden.

Alle informatie over de Boekenweek bij u in de buurt vindt u op www.boekenweek.nl of op www.boekhandelbaas.nl

4. Lezing

Op dinsdagavond 16 april om 20.15 uur houdt Paul Rosenmöller een lezing n.a.v. zijn binnenkort te verschijnen boek Van droom naar daad. In dit boek staan gesprekken met prominente denkers en doeners zoals Wubbo Ockels, Matthijs Bierman en Ivan Wolffers. Rosenmöller vroeg hen hardop te dromen over een eerlijker, spiritueler, artistieker, gezonder en schoner Nederland.

Alle informatie is terug te vinden op onze website. U kunt daar ook boeken bestellen en desgewenst binnen 24 uur bij u thuis of bij een ander (gratis) laten bezorgen: www.boekhandelbaas.nl

Tot zover ons boekennieuws. Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen, stuurt u deze mail dan naar ons terug met als onderwerp ‘ik wil geen boekennieuws meer ontvangen’ en we verwijderen u direct uit ons bestand.

Met vriendelijke groet,

Judith, Lars, Lotterijke, Petra, Yoska

Boekhandel Jacques Baas

Traaij 4c

3971 GN Driebergen

tel 0343-518571

info@boekhandeljacquesbaas.nl

www.boekhandelbaas.nl