Ingezonden

BVH wil duidelijkheid voor Hoogenraad

(persbericht)

BVH wil duidelijkheid over toekomst takelbedrijf Hoogenraad

Utrechtse Heuvelrug – De fractie van Burger Vertegenwoordiging Heuvelrug (BVH) in de raad van de gemeente Utrechtse Heuvelrug wil weten of het Leersumse takelbedrijf, Hoogenraad, toch een kans krijgt voor vestiging van het bedrijf in de buurt van de A 12 in Driebergen.

Dit vraagt de BVH-fractie aan het college van B.enW. naar aanleiding van uitlatingen van de wethouders Homan en Verhoef. Beide wethouders nodigen McDonalds en andere bedrijven uit belangstelling te tonen voor eventuele vestiging op een locatie, vlakbij de oprit naar de A12.

De BVH-fractie vraagt zich vervolgens af of het niet wat merkwaardig is dat de wethouders Mc Donalds al hebben uitgenodigd om in te schrijven op de locatie. De fractie wil graag van het college horen of dit niet al te voorbarig is, terwijl er nog geen sprake is van een afgeronde toekomstvisie voor het stationsgebied waarin ook de ‘opritlocatie’ valt.

BVH-raadslid Frits van Schaik stelt dat de wethouders melding maken van bedrijven en instanties die belangstelling tonen voor het gebied. ‘Het bekende takelbedrijf Hoogenraad dat al jarenlang belangstelling heeft voor de locatie en nu in een juridische procedure is verwikkeld met de gemeente over geleden schade, wordt opnieuw niet genoemd. Daarop zijn ook onze vragen gericht. Kom op college: wees eens duidelijk.’