Driebergen

Action opent eind april, Aldi werkt aan nieuw plan

595

Aldi tekent aan een nieuw plan voor een supermarkt op de Driebergse parkeerplaats Appelgaard. Discounter Action opent eind april 6 mei de vestiging achter de AH.

Afgelopen december verwees de gemeenteraad een eerder plan van Aldi naar de prullenbak. Dat gebeurde na inspraak van omwonenden en ondernemersverenigingen. De omwonenden -meerendeel bewoners van de Lindenlaan- zeiden te vrezen voor verkeers-, geluids- en parkeeroverlast als Aldi een nieuwe supermarkt zou mogen bouwen op de centrale Driebergse parkeerplaats Appelgaard, die grenst aan hun achtertuinen. De ondernemers zeiden te vrezen voor aantasting van het haltermodel, met aan weerszijden van winkelstraat Traaij grotere supermarkten en discounters, en de winkelstraat zelf er met zijn specialiteitenwinkels tussenin. Aldi zou bovendien parasiteren, door wel te profiteren van de door winkeliersverenigingen betaalde voorzieningen, maar daar niet financieel aan bij te dragen.

595

Na afwijzing van het plan is de projectontwikkelaar achter Aldi niet stil blijven zitten. Een alternatief plan, met een andere verkeersdoorstroming en een iets andere situering van het geplande gebouw, ligt inmiddels op de tekentafel. De nieuwbouw moet nog altijd komen op de plaats waar nu een loods staat, vol met old-timers van een autohandel. Die ondernemer is al jaren in overleg met gemeente en ontwikkelaars over verkoop, sloop en nieuwbouw, maar plannen voor een Aldi, later voor een artsencollectief, leden ook eerder al schipbreuk. Volgens de ontwikkelaar zijn de nieuwe plannen over 'enkele maanden' klaar om de gemeenteraad opnieuw voor te leggen.

Intussen wordt op een steenworp afstand van de parkeerplaats hard gewerkt aan de ingebruikname van het gebouw achter de AH door discounter Action. De vloer is gelegd, volgende week wordt het interieur geplaatst. De opening staat gepland voor donderdag 25 april, laat een woordvoerder van Action weten (is verplaatst naar 6 mei). Bovenbuurman Scapino is blij met de komst van Action, aldus de bedrijfsleider, omdat het meer aanloop en naar verwachting ook meer omzet genereert. 

239

De te verwachte toename zadelt de gemeente Heuvelrug wel weer op met een verkeerstechnisch probleem voor het toch al drukke kruispunt. Daarover wordt door de gemeentelijke verkeersdeskundigen momenteel hard nagedacht, waarbij de gemeente de bevolking nadrukkelijk wil betrekken. Op 18 april is er een volgende bijeenkomst, waarop de gemeente mogelijke verkeerskundige oplossingen presenteert.