Maarn

Kneitermooi feest

193

Omwonenden van het Henschotermeer vinden dat een dancefeest er nooit meer mag plaatsvinden. Burgemeester Naafs vond het feest 'kneitermooi'. 

Een kleine drieduizend jongeren ging vorig weekend elf uur lang los op keiharde dancemuziek. Die boemboemboem, zoals Maarnaar Ronald Letema het noemt, is bij omwonenden niet in erg goede aarde gevallen. Door de opstelling van de geluidsinstallatie op het strandje van Henschotermeer kreeg forensendorp Maarn een middag en avond lang de volle laag. ´Zo´n feest hoort hier niet plaats te vinden,´ aldus Letema, die wist te vertellen dat een aantal jaar geleden een speurtocht met tachtig kinderen niet mocht plaatsvinden, omdat dat inbreuk zou doen aan de flora en fauna van de natuur rond het Henschotermeer. ´En nu mag ineens alles, omdat we geld nodig hebben voor het recreatieschap. Als we niet oppassen hebben we dit zo zes maal per jaar in onze achtertuin,' aldus Letema, die afgelopen week beklag kwam doen bij de gemeeteraad van de gemeente Heuvelrug. 

193

Letema zei niet allen te staan in zijn kritiek. Veel mensen hadden hun afkeuring al kenbaar gemaakt, en campinghouders zouden zijn geconfronteerd met hordes vluchtende gasten, had Letema gehoord. VVD-raadslid Brey vond ook dat er ´ontzettend veel overlast´ was geweest op de Heuvelrug, helemaal tot in zijn woonplaats Doorn. En toch zocht De Brey nog naar een stukje tolerantie. 'Maar vindt u dat het helemaal nooit meer mag, of is er toch nog ruimte voor evenmenten?' Letema: 'Dit soort evenementen, met zulke geluidsbronnen, in elk geval niet.'

191

CU- raadslid Karssen deed de suggestie bij volgende evenementen de boxen telkens een kwartslag te draaien, zodat de overlast wat eerlijker verdeeld zou worden. Burgemeester Naafs had al contact gehad met zijn collega uit Woudenberg, met wie hij had afgesproken 'inwoners een plek te geven' bij de bestuurlijke evalauatie van het feest, die nog moet gaan plaatsvinden. Maar, zei Naafs, die het zelf twee uur had volgehouden op het feestterrein, 'als je al die jongelui ziet genieten op hun manier, dat heeft ook wel wat. En om eerlijk te zijn: het was een kneitermooi plaatje, met dat strand en dat water, in het zonnetje. Een grote stad zou er stinkend jaloers op zijn.'