Maarn

Gat verkocht, nieuwe hoop voor Maarn

160

Het gat van Maarn is verkocht. Maar nieuwbouw in de bouwput kan nog wel even duren, waarschuwt wethouder Verhoef

Het AD/UN meldde al vorige week dat er een bod was uitgebracht op de bouwput in het hart van Maarn. Gisteravond durfde wethouder Verhoef te onthullen dat het goed lijkt te gaan met de onderhandelingen. Vanochtend kon projectontwikkelaar AJinvestments bevestigen dat de koop inderdaad gesloten is. Directeur Kiep wil vanmiddag pas verder op de koop ingaan. Morgen meer daarover in het AD/UN.

Het Gat van Maarn is een projectgebied in het hart van Maarn. De bedoeling was er een supermarkt, winkeltjes en appartementen te bouwen, maar de crisis gooide roet in dat eten, waarna de projectontwikkelaar van de plannen afzag. Sindsdien is de kale vlakte vele Maarnaars een doorn in het oog, met name omdat de gesloopte supermarkt altijd het lokale trefpunt was.

160

De laatste weken voerden diverse Maarnaars actie, onder meer door het centrumplan ceremonieel ten grave te dragen, inclusief een groot kruis langs de hekken van de bouwput. Dat bracht de nodige publiciteit teweeg, tot onvrede van het college van benw, dat de schuld van het mislukte project telkens in de schoenen geschoven krijgt.

Afgelopen weekend zaaiden andere actievoerders nog met bloemenzaad. Dat zaad zal nog zeker kunnen ontkiemen, de bloemen zullen zelfs weer zaad kunnen dragen, lieten diverse raadsleden gisteravond al doorschemeren. Een nieuw plan -het zou gaan om een afgeslankt plan van twaalf woningen en een supermarkt- zou zeker weer een vol jaar op zich laten wachten.

161

Wethouder Verhoef benadrukte gisteravond ook het belang van 'reeel verwachtingsmanagement'. Een nieuwe projectontwikkelaar zou met nieuwe plannen komen, en die moeten opnieuw het planvorminsgtraject in. Dat het zou gaan om een supermarkt en twaalf woningen wilde de wethouder niet bevestigen. Wel stelde hij dat de procedures korter kunnen, als omwonenden er niet tegen in beroep gaan.