Buitenheuvelrugs

Zeist peilt inwoners over koopzondag

Zeist vraagt de mening van haar inwoners over het eventuele uitbreiding van de vier bestaande koopzondagen. Heuvelrug intussen verlengt stilletjes de zondagsluiting.

Read More

Met flink wat publiciteit vestigt  de gemeente Zeist de aandacht op de enquete, die mensen van buiten Zeist overigens ook kunnen invullen. Respondenten kunnen kiezen tussen nul en alle tweeenvijftig zondagen, voor verschillende categorien winkels. Zeist kent nu nog vier koopzondagen, maar omdat het vorig kabinet Rutte een nieuwe wet heeft aangenomen met veel vrijheid voor gemeenten, ligt de keus opnieuw voor. 

De gemeente Heuvelrug laat de nieuwe winkeltijdenwet stilletjes passeren. Vorig jaar werd een koopzondagmiddag voor toeristische winkeltjes in het oude dorp van Amerongen met veel moeite aangenomen door de Heuvelrugse gemeenteraad. De gemeente zegt later dit jaar zorgvuldig te willen onderzoeken 'of het wenselijk is om het beleid aangaande zondags- en avondopenstellingen op basis van de ruimere vrijheid opnieuw in te vullen'. Vooralsnog is alleen D66 voor uitbreiding van de koopzondag op de Heuvelrug, maar aan nieuwe verkiezingsprogramma's wordt momenteel gewerkt. 

koopzondag zeist