Heuvelrug

Wethouder botst opnieuw met ambtenaren

Het irriteert wethouder Homan ´mateloos´ dat beloftes door hem gedaan niet snel door ambtenaren worden uitgevoerd.  De ambtenaren geven geen wederhoor. 

Read More

Als door een wesp gestoken reageerde de wethouder afgelopen dinsdagavond, toen hem in een raadsvergadering werd gevraagd naar de voortgang van de vluchtheuvel op de Driebergse Buzziburglaan. Die vluchtheuvel beloofde hij in februari aan een scholiere die regelmatig van de sokken wordt gereden door automobilisten die er de bocht afsnijden. De pers werd er voor opgetrommeld, een foto genomen. Omdat Sofie -de scholiere- niet alleen met een klacht kwam, maar er meteen een oplossing bij leverde. 'Tien jaar, en nu al een voorbeeld voor de rest. Ik zou wel gek zijn als ik hier niet op in zou gaan, 'aldus de wethouder, die beloofde dat de vluchtheuvel er binnen twee maanden zou liggen.

Homan en Sofie

Vier maanden later: nog geen vluchtheuvel. 'Ik moet u zeggen dat het me mateloos irriteert dat het zo lang moet duren,' aldus de wethouder, die nog wel 'de interne problematiek die hiermee gepaard gaat' wilde benoemen, maar daar verder niet over wilde uitweiden. 'Dat zou niet verstandig zijn,' aldus Homan. Vorige week botste de wethouder ook al publiekelijk met zijn ambtenaren, toen over het plan voor de reconstructie van de Driebergse Hoofdstraat, nadat twee bewoners hadden geklaagd over de afsluiting van hun straten. Tot grote schrik van zijn ambtenaren, die de klachten beloofden te wegen, brak Homan de discussie doormidden. 'Nee, dan doen wij het dus niet zo.'

In april liet de wethouder zich in een interview ook al ongeduldig uit over zijn ambtenaren. 'Ik merk dat die druk nodig is om zaken voor elkaar te krijgen in de organisatie. Anders duurt het zo twee jaar.' Hillridge heeft via het voorlichtingsdesk van de gemeente Utrechtse heuvelrug gezocht naar wederhoor van ambtelijke zijde, maar hierop wordt ook na drie dagen wachten niet gereageerd.