Heuvelrug

Wielrenner bezwijkt op Maarnse berg

Een wielrenner is gistermiddag overleden tijdens de beklimming van de Maarnse berg. De politie trof de man nog levend aan, maar medische hulp kwam te laat om zijn leven te kunnen redden; UPDATED

Read More

011

Omwonenden -in dit geval vaste bewoners van huisjes op camping Maarnse berg- weten niets van het voorval dat zich op nog geen vijftig meter van hun huisjes afspeelde. Agenten hebben het smalle fietspad afgezet, recreanten moeten rechtsomkeert maken, de berg weer af. Tussen de bloklinten doet een agent van de technische recherche onderzoek om een ongeluk uit te sluiten. Volgens een agent is de man inderdaad levend aangetroffen, maar heeft de toegesnelde medische hulp niet mogen baten. De racefiets -een Gazelle- staat niet ver van het stoffelijk overschot ongeschonden tegen het hek, een witte helm ligt er naast. 

UPDATE: Volgens de politie  is uit het onderzoek gebleken dat er geen sporen van een aanrijding waren. Vandaag vindt er nader onderzoek plaats naar de oorzaak van overlijden. De identiteit van de man is vastgesteld. Het gaat om een 72-jarige inwoner van Driebergen-Rijsenburg.