Amerongen

Monumentaal Amerongen op de schop

Drie monumentale straatjes in het oude dorp van Amerongen gaan volgend jaar op de schop. Er komt nieuwe riolering onder en er iets meer voetpad naast. Helemaal tot aan de Groene Entree.

Read More

De gemeente gaat nog met omwonenden in gesprek gaan over de manier waarop, maar dat de Burg. Jhr. Van den Boschstraat, de Nederstraat en de Drostestraat op de schop gaan is onvermijdelijk. De drie monumentale klinkerstraten liggen alle drie in het monumentale deel van Amerongen. Het riool eronder is te klein om de aanvoer uit het noordelijke deel van het dorp aan te kunnen, waardoor het soms overloopt in de Bovenpolder – een kwestbaar natuurgebied- en daar het milieu vervuilt. 

 drostestraat

In het najaar komt een volgende inspraakronde, maar uitgangspunt is dat de straten in nagenoeg dezelfde monumentale staat terugkeren. Uitzondering is de Drostestraat, die een trottoir krijgt. De trottoirs langs andere straten worden mogelijk ook iets verbreed en aangesloten op een nieuw aan te leggen looproute naar de parkeerplaats op de Burgwal, aan de oostkant van Amerongen. Een duidelijker bewegwijzering in het gehele dorp moet toeristen verwijzen naar die parkeerkplaats, die nog altijd onderbenut wordt. 

Een eenrichtingsysteem om het oude dorp verder te ontlasten komt er uiteindelijk toch niet, wel een blauwe zone op de Overstraat en een verbod voor vrachtverkeer langer dan negen meter. 

Welkombord Amerongen