Heuvelrug

Ondernemers zetten Heuvelrug opnieuw op laatste plaats

De gemeente Utrechtse heuvelrug eindigt ook dit jaar weer op de 26e en allerlaatste plaats in de lijst ondernemersvriendelijkste gemeenten van de provincie Utrecht. Ondanks een intensief verbetertraject

Read More

De laatste plaats is opmerkelijk, omdat na de vorige laatste plaats een intensief verbetertraject is ingezet, samen met MKB, KVK en de ondernemers zelf, inclusief een busreis naar de ondernemersvriendelijkste gemeente van Utrecht: Bunschoten-Spakenburg. Vorig najaar oordeelde Paul Brackel, die namens ondernemersvereniging Zakelijk Heuvelrug in het verbeterpoject zat, dat de reis en de gesprekken nadien de verhoudingen en sfeer aanmerkelijk verbeterd hadden, hoewel die constatering vergezeld ging van een waarschuwing. ‘Zie het als een reis naar Rome. We zijn pas in Brussel’. 

Eerste in de ranglijst is net als vorige keer de gemeente Bunschoten, tweede opnieuw de gemeente Renswoude. Opvallend is de score van de gemeeente Vianen, die van de 24e naar 4e plaats stijgt. In negatieve zin valt de gemeente Utrecht op, die van de 4e naar de 22e plaats duikelt. Hoe de ranglijst precies is samengesteld is onduidelijk. Dat staat geschreven in een rapport waarvoor MKB €50 vraagt, bepaald geen journalistiekvriendelijke prijs. 

De gemeente Utrechtse heuvelrug en Zakelijk Heuvelrug zijn inmiddels naar een reactie gevraagd. Kortom, later hopelijk meer………..