Heuvelrug

VVD verrast met Jorg als lijsttrekker

Het lokale partijbestuur van de VVD komt vanochtend met een verrassende kandidaat-lijsttrekker op de proppen: Rob Jorg. 

Read More

 

Volgens ingewijden telt de top tien van de kandidatenlijst naast Jorg nog zes nieuwe gezichten. VVD-partijleden moeten de keuze van het partijbestuur eind oktober nog wel bekrachtigen. Jorg (52) draait al een tijdje op de achtergrond mee bij de VVD, maar is als relatieve nieuwkomer een verrassende keuze. Raadslid Baerte de Brey werd onder gemeenteraad-watchers een kansrijker kandidaat geacht. Jorg wordt opvolger van Roy Pamboer, die de VVD-lijst in 2010 aanvoerde, maar als wethouder vorig jaar het veld moest ruimen om het dossier gemeentekantoor. 

De VVD is van oudsher de grootste partij op de Heuvelrug, momenteel bezet de partij zeven van de negenentwintig zetels in de gemeenteraad. Lees hier een kort profiel van Jorg in een persbericht van de VVD. 

Volgende week kiest de Heuvelrugse SGP een lijsttrekker, maar dat Gerrit Boonzaaijer (45) wordt herkozen ligt in de lijn der verwachting, net als de herverkiezing van Jasper van Geijtenbeek (30) als lijsttrekker van de SP. Als ook Dick Karssen (62) herkozen wordt als lijsttrekker van de Christen Unie zijn het louter mannen die de politieke lijsten aanvoeren volgend jaar maart. Eerder koos D66 Hugo Prakke (43), PvdA/GroenLinks Hans Nijhof (55) en het CDA Henk Veldhuizen (52) als lijsttrekker.

Wie de lokale BVH als lijsttrekker naar voren schuift is onduidelijk.