Driebergen

Homan: Ik ga geen zzp’ers subsidieeren

Wethouder Homan wil het Driebergse gemeentekantoor niet voor een schappelijke prijs verhuren, omdat hij geen zzp’ers wil subsidieren. Ondernemersvereniging Zakelijk Heuvelrug is boos.

Read More

Homan sprak de woorden in een interview met radio 90fm, waarin drie actuele en omstreden onderwerpen ter tafel kwamen. Over het onderwerp voormalig Driebergs gemeentehuis zei Homan dat een korting op de huurprijs voor zzp-werkplekken niet voor de hand ligt, omdat als je zzp’ers subsidieert je bedrijven subsidieert. ‘Als je dat gaat doen, dat zou ik toch wel heel raar vinden, ‘ aldus Homan afgelopen zaterdagavond op de lokale radiozender.

Ondernemersvereniging Zakelijk Heuvelrug reageerde direct als door een wesp gestoken via twitter. ‘Wethouder Bert Homan fronst de wenkbrauwen bij een verzoek Zakelijk Heuvelrug: We gaan geen zzp’ers subsidieren. Wethouder negeert daarmee de VVD-motie uit 2009 de crisis te bestrijden en kleine bedrijven en starters te helpen.’  

tweets ZH

 

De opmerkingen van Homan en Zakelijk Heuvelrug draaien om het verzoek van een groepje Driebergenaren aan de gemeente om het leegstaande Driebergse gemeentekantoor te heropenen, nu voor een keur aan maatschappelijke organisaties, maar ook voor werkruimtes voor starters en zzp’ers. Komende donderdagavond debatteert de gemeeteraad opnieuw over het kantoor, op verzoek van CU-raadslid Karssen.

In het interview zei Homan verder dat de verkoop van de het oude gemeentehuis Leersum op een haar na gevild is. De verkoop van alle gemeentekantoren en -werven tesamen zou nog altijd op koers liggen, kortom: samen de beoogde zeven miljoen euro zullen opbrengen.

Verder gaat Homan ook in op het ondernemersklimaat op de Heuvelrug en op de omstreden uitbreiding van het bedrijventerrein in Amerongen voor Leersumse ondernemers. Luister vanavond tussen 19 en 21 uur naar een herhaling van het programma (klik op een van de pictogrammen rechtsboven).