Ingezonden

Engweg Driebergen Slimste Straat UHrug 2013

(ingezonden)

Engweg Driebergen Slimste Straat Utrechtse Heuvelrug 2013

De Engweg uit Driebergen heeft de Slimste Straten Quiz 2013 gewonnen. Daarmee is deze straat in 2013 dus de Slimste Straat van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Afgelopen zaterdagavond streden 28 straten uit de gemeente om deze titel. In acht ronden met ieder acht tot tien vragen werd deze strijd gestreden. Uiteindelijk stonden in de top drie allemaal straten uit Driebergen: op plaats twee eindigde een team uit de Bosstraat en op plaats drie het team uit de Waterhoen.

De Slimste Straten Quiz werd voor de tweede keer georganiseerd door de Kiwanisclub Utrechtse Heuvelrug. De quizavond vond plaats in Hotel Bergse Bossen in Driebergen. De sfeer zat er al direct in. De teams waren gedreven en er op gebrand het felbegeerde straatnamenbordje ‘Slimste Straat Utrechtse Heuvelrug 2013’ te winnen.

De meest uiteenlopende vragen kwamen voorbij. Zo waren er geluidsfragmenten uit films te horen, maar uit welke film is dit fragment? Of hoeveel ambtenaren zijn er in Nederland? Hoeveel kilometer wegdek ligt er in Nederland? En in welk land was Hamlet prins? Na iedere ronde was er met een schattingsvraag ook een prijs te winnen. De prijzen waren beschikbaar gesteld door de middenstand in de gemeente. Zo won een team een diner bij restaurant Buitenlust, een wijnpakket van de Mol drankenhandel en grote taart van Bakkerij Van Asperen. De poedelprijs voor het verliezende team van de avond was een knipbeurt van Anja’s Haarstudio uit Amerongen.

De slimste straat won naast het straatnamenbordje ook een barbecue om met de straat nog eens na te praten tijdens een gezellig samenzijn. De opbrengst van de avond is ruim € 3.100. Dit bedrag is bijeengebracht door alle teams en het personeel van Hotel de Bergse Bossen, die hun fooien van deze avond hebben afgestaan voor het goede doel. De opbrengst gaat naar het goede doel van de Kiwanis: Stop Tetanus (www.stoptetanus.nl). Meer informatie over de Kiwanisclub vindt u op www.kiwanis.nl/utrechtseheuvelrug.