Driebergen

Engweg slimste straat Heuvelrug

De Driebergse Engweg mag zich een jaar lang Slimste Straat van de Heuvelrug noemen. De straat volgt de Leersumse Kerkweg op, winnaar van 2012.

Read More

Anders dan de vorige, allereerste editie van de stratenquiz waren het vooral Driebergse teams die meedongen naar de titel Slimste Straat van de Heuvelrug. Van acht tot twaalf vuurde quizmaster Harry Piekema een groot aantal vragen af op de circa honderdvijftig deelnemers. Terwijl bier, witte wijn, vlammetjes en bitterballen rijkelijk vloeiden braken de achtentwintig teams van elk vijf personen zich het hoofd over triviale en minder triviale vragen, zoals het aantal (bij de KvK geregistreerde) kappers op de Heuvelrug (174), of de totale lengte van het Nederlandse wegennet (135.000km).  

IMG-20131103-WA0000

stratenquiz2013

Tegen twaalven bleek de Driebergse Engweg tot eigen verbazing de meeste vragen goed beantwoord te hebben. De derde plaats was voor de Waterhoen, tweede werd Bosstraat, beide uit Driebergen. Hilariteit ontstond toen bleek dat de quizmaster de hoofdprijs -een gigantische doos met bbq- zelf naar huis mee moest nemen, omdat het winnende team met daarin zijn vrouw te fiets naar toernooizaal Bergse Bossen was getogen. Waarop grappig bedoelde verdachtmakingen over de tafels vlogen. ‘Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten,’ was het adequate antwoord van de winnares. 

stratenquiz 2013 1

stratenquiz 2013 2

stratenquiz 2013 4

stratenquiz 2013 5

stratenquiz 2013 6

stratenquiz 2013 7

stratenquiz 2013 8