Ingezonden

Professioneel advies voor 22 vrijwilligersorganisaties

Persbericht, 2 april 2015
(ingezonden door prov Utrecht)
 

Hoe werf je nieuwe leden? Waar vind je sponsoren? Hoe stel je een beleidsplan op en hoe ontwikkel je een website? Veel culturele vrijwilligersorganisaties worstelen met die vragen. De provincie Utrecht en het Prins Bernhard Cultuurfonds hebben samen met de SESAM Academie, Landschap Erfgoed Utrecht en ZIMIHC opnieuw de handen ineen geslagen om verenigingen te helpen. Niet met geld, maar met kennis. Zij bieden in 2015 advies aan tweeëntwintig culturele stichtingen en verenigingen onder de naam ‘Advies op Maat’.

 

Uitreiking adviescheques
Tijdens een bijeenkomst in het provinciehuis op woensdag 8 april worden de adviescheques uitgereikt aan de 22 verenigingen. Dat gebeurt door commissaris Willibrord van Beek, vanuit zijn functie voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht en Mariëtte Pennarts, gedeputeerde Cultuur voor de provincie Utrecht.

 

SESAM Academie
De afgelopen weken hebben de provincie Utrecht en het Prins Bernhard Cultuurfonds samen met de partners, tweeëntwintig verenigingen geselecteerd die maximaal vijf dagdelen professioneel advies krijgen van de SESAM Academie. De adviseurs van de SESAM Academie zijn senioren van 55 jaar en ouder die hun kennis en managementervaring belangeloos inzetten om vrijwilligersorganisaties te ondersteunen op bestuurlijke en organisatorische vraagstukken. Ze hebben een interne leergang gevolgd en zijn gecertificeerd. De adviseur denkt mee en beantwoordt vragen op het gebied van marketing, strategie, financieel beleid enzovoort.

 

Lees meer over ‘Advies op Maat’