Heuvelrug

Doorn Postkantoor wordt Doorn Centrum

Connexxion en gemeente schreven een prijsvraag uit voor een nieuwe naam voor de centrale Doornse bushalte, voorheen Doorn Postkantoor. Het werd: Doorn Centrum.

Read More

Bushalte Doorn 1

Het staat al een tijdje op het haltebordje: Centrum. Gisteren werd de halte eindelijk ook officieel herdoopt, na een lang traject, inclusief een prijsvraag. Aan die prijsvraag deden driehonderd mensen mee, vertelde wethouder bushaltes Bert Homan. Passende, leuke en ook erg creatieve namen stroomden binnen, aldus de wethouder, die de meest creatieve liever onder de pet zei te houden, hintend op een naam met sarcastische link met het omstreden gemeentekantoor. ‘De leukste vond ik zelf  ‘Laantje van de Keizer’, omdat het laantje dat hier vroeger liep nog altijd zo heet in de volksmond.’

Bushalte Doorn 2

Dat laantje loopt er overigens nog, al is er een cultuurhuis en een gemeentekantoor overheen gezet. Een deel van de monumentale bomenrij langs dat laantje is zelfs voor veel geld gered, en herplant op het dak van het ondergrondse deel van dat gemeentekantoor. Maar Laantje van de Keizer werd het dus niet, daar kwamen maar weinig inzendingen voor binnen, aldus Homan, die meldde dat de naam Centrum door de voltallige jury als meest passend werd bevonden. Wel zesentwintig inzenders stuurden Centrum, of een afgeleide daarvan in. Uit die zesentwintig werd Ester Dijkema als prijswinnares geloot. Zij ontving bloemen van de wethouder, en paraplu, opblaasbus en een serie dagkaarten van Connexxion, dat zelf schitterde door afwezigheid.