Driebergen

Driebergenaar Willems stapt uit Dakarrally

Driebergenaar Mike WIllems is afgelopen weekend uit de Dakarrally gestapt, omdat de motor van zijn Toyota RAV Desert het begaf. De vrachtwagen Ginaf van zijn Bastionteam doet nog wel mee.

Willems doet voor het eerst mee aan de Dakarrally, die de laatste jaren niet in Noord-Afrika, maar in Zuid-Amerika -ditmaal voornamelijk Argentinie en Chili- wordt verreden. WIllems kreeg een laag startnummer, wist zich de eerste dagen mooi op te werken in de strijd, die hij in de vijfde etappe van Chilecito naar Tucumán alsnog moest staken.’Ik baal als een stekker, maar het heeft geen zin om te gaan zitten zeiken. Er ging nu net iets te veel mis, maar de Dakar is veel te leuk om niet terug te komen,’ aldus Willems op de website van zijn Bastionteam.

Willems is eigenaar van de hotelketen Bastion, en sinds 2007 ook van het Driebergse landgoed Dennenburg. Als landgoedeigenaar kruisde hij en kruist hij ook nu nog regelmatig de degens met de gemeente, volgens Willems om de natuur op en rond zijn landgoed te beschermen.