Ingezonden

Balkenende heropent IVA

(ingezonden)

Jan Peter Balkenende heropent Sterrebosch van IVA Driebergen

Maandag 16 september jl. opende oud-premier Jan Peter Balkenende op feestelijke wijze het vernieuwde gebouw Sterrebosch van IVA Driebergen.

Na 63 jaar dienst te hebben gedaan als internaat is ‘huize’ Sterrebosch het afgelopen jaar volledig gerenoveerd. Het gebouw, dat door passanten op de Hoofdstraat als dé IVA wordt gezien, is nu ook écht onderdeel van de opleiding. In het gebouw vindt de aanname van studenten plaats, er zijn twee mediatheken beschikbaar, er wordt studiebegeleiding gegeven en iedere student krijgt er het vak presentatietechniek. Om de cirkel rond te maken heeft elke student in Sterrebosch een gesprek met de loopbaancoördinator over zijn of haar toekomst.

Het bezoek van autofanaat Jan Peter Balkenende begon met een presentatie van de Koninklijke Nederlandse Automobiel Club, georganiseerd door de studievereniging van IVA Driebergen, de LIVA. Naast de heer Balkenende brachten ook Bas van Werven (Eén Vandaag) en Peter-Eloy Staal (directeur KNAC) hun passie voor mobiliteit over aan de studenten. PON Luxury Cars zette voor de aankleding een paar aansprekende auto’s neer.

Na deze inspirerende presentaties werd, onder het toeziend oog van studenten, medewerkers en eigenaren van het familiebedrijf, het Sterrebosch heropend. Jan Peter Balkenende zette de eerste stap in de nieuwe studentenruimte letterlijk in beton en wordt op de IVA vereeuwigd op het Plein der Prominenten. Een fantastische start van een nieuw collegejaar.