Gemeente

Minimaloket in Gemeentewinkel Doorn sluit

Minimaloket in Gemeentewinkel Doorn dicht vanaf dinsdag 10 maart

(ingezonden door gem Utrechtse heuvelrug)

Het Minimaloket startte in 2010 op maandagochtend voor inwoners met vragen over inkomen. Enkele honderden inwoners bezoeken jaarlijks het loket. Vanaf dinsdag 10 maart sluit het Minimaloket in het gemeentekantoor in Doorn. Inwoners kunnen hierna een afspraak maken met de consulent van het Servicepunt. Consulenten kijken niet alleen naar het inkomen, maar ook naar andere aspecten binnen het gezin die een rol kunnen spelen.

Wethouder Hans Nijhof: ,,Het zijn geen makkelijke tijden voor inwoners met een minimum inkomen. Dat kun je zien aan het aantal bezoekers van het Minimaloket. Dat stijgt snel. Daarom hebben we er voor gekozen de ondersteuning uit te breiden en nog laagdrempeliger aan te bieden.”

Servicepunt

Inwoners met vragen over geld, inkomen en schulden kunnen kijken op de website van het Servicepunt: (www.samenopdeheuvelrug.nl).
Consulenten van het Servicepunt zijn telefonisch bereikbaar via: (0343) 56 58 00.

De Servicepunten zijn op 1 januari 2015 gestart. Inwoners met vragen over zorg en welzijn konden vanaf die tijd bij het Servicepunt terecht. Vanaf dinsdag 10 maart kunnen inwoners er ook terecht voor inkomensvraagstukken.